Voordelen van een sandwichpanelen dak

Overweegt u te kiezen voor een sandwichpanelen dak? Dan kiest u voor een eenvoudige, snelle en kosteneffectieve manier om het energieverbruik van uw pand te verminderen. Door het thermische rendement van de geïsoleerde panelen kan er meer energie worden bespaard in vergelijking met traditionele opbouwmethoden. Het gebruik van sandwichpanelen heeft meerdere voordelen. Wat houden deze precies in? We lichten ze hieronder toe.

Hogere energie-efficiëntie en lagere energierekening

De isolerende eigenschap van de sandwichpanelen kunnen ervoor zorgen dat u energie bespaart. Door een goede isolatie blijft namelijk de kostbare warmte binnen, waardoor u minder hoeft te stoken. Als een constructie niet goed geïsoleerd is, zal er warmte verloren gaan. Een goede isolatie resulteert daarom in een hogere energie-efficiëntie en een lagere energierekening.

Meer weten over de voordelen van isolatie voor u? Lees dan ons artikel over isolatie.

Comfort

Het doel van isolatie is het creëren van een barrière. Deze moet er namelijk voor zorgen dat zomers de warme lucht van buitenaf de loods niet binnendringt. In de winter zorgt deze barrière ervoor dat de warme lucht niet verloren gaat. Zo heeft u het hele jaar door een comfortabele leefomgeving!

Eenvoudig en snel montageproces

In tegenstelling tot andere opbouwmethoden, bestaan sandwichpanelen uit één enkel component. Dit maakt sandwichpanelen eenvoudig te monteren, waardoor het minder arbeidsintensief is in vergelijking met traditionele dakpannen.

Compleet afgewerkt product

Een ander voordeel van sandwichpanelen is dat de panelen in feite compleet afgewerkte bouwelementen zijn. Een sandwich dakplaat van Finish Profiles bestaat uit een stalen binnen- en buitenplaat met een isolerende laag PIR ertussen. De panelen kunnen dus direct geplaatst worden.

Tal van mogelijkheden

De sandwichpanelen van Finish Profiles zijn gemaakt van het hoogwaardige staal en de TATA HP200 plastisol coating van TATA Steel IJmuiden. Door de gebruikelijke kleuren en de look & feel van de coating sluit dit product perfect aan bij ons assortiment. De sandwichpanelen van Finish Profiles zijn verkrijgbaar in verschillende coatings en structuren. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een verdekte of onverdekte bevestiging. Dit houdt in dat de schroeven wel of niet zichtbaar zijn.

Bekijk nu ons assortiment van sandwichpanelen. Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht om de benodigde toebehoren te bestellen. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen! Bel of mail ons gerust.

Een offerte voor jouw project aanvragen ?

Cerdo uit Torhout wordt misschien wel de aannemer, vakman of installateur die jouw project zal realiseren!